24 January 2013

budak demam

Assalamualaikum.

lately ni kurag sihat, semua ni gara-gara aku curi-curi makan jeruk.
padahal salah diri sendiri yang makan.
actually mana boleh tahan godaa jeruk tu.
beli bebanyak utk orang, yang aku ni tukang bawak hanya mampu memandang dengan penuh nafsu.
umpama jeruk tu sedang berjoget tarian gangnam depan aku.
apa lagi aku makan dengan rakusnya. ni ah akibatnya, kena resdung  then yag paling teruk demam.

weh cuti ni aku habiskan seminggu aku dengan sakit, serious sedih gila, macam-macam cara aku buat supaya demam kebah.
dari seorang yang benci panadol aku jadikan panadol tu kawan baik aku.
seumur hidup aku, aku memang benci panadol, mungkin aku fobia kot, mungkin aku trauma kau,
sebab panadol tu mungkin terlalu gemuk sehingga sixe anak tekak aku tak mampu nak kolaborasi dengan dia,
mungkin panadol tu hodoh sangat kot sehingga aku tak bernafsu untuk makan dia.
hahhahahahah.

perangai aku dari kecik kalau makan panadol, aku akan kerat dia jadi sekecik-kecik yang boleh.
segala perkakas aku keluarkanuntuk keratkan dia, parang? psisau? gunting? pisau roti pun aku pernah guna.
tak ke gila. macam nak pergi berperang je aku ni.

kekadang kalau ibu aku paksa makan, aku akan pura-pura makan then sorok dalam tempat simpan bawang.hahhaha sebab bagi aku tu tempat yg paling selamat so far.
semua orang mesti pernah buat macam tu kan.hhaha
jangan nak buat tak sedar diri lak, sepak kang.

sekarang ni demam aku dah hilang, cuma yang tak hilang lagi batuk and flu.
yang ini aku surrender sebab aku sendiri tak tahu macamana nak elokkan dia.
aku redha je.
sometimes rasa nak guna penyedut hampas tu je. pengotorkan aku,haha

Alhamdullilah, sekarang ni all my girlfriends dah ada kat Kajang.
aku lak dengan wafaa sedag merancang sesuatu untuk jadikan perjumpaan kitorang ni somtehing yg best sangat.
 sekarang ni dalam kepala otak memacam kot nak buat,

nak makan itulah inilah,
nak naik Brogalah *idea farah*
nak apa lahitu lah.

woohhh then memikirkan duit poket yg makin menyusut.haha
mohon tadah muka kat ibu mintak belas kasihan bila poket dah kemarau.

sekarang ni aku kat kampung, hantar atuk aku balik, aku kan cucu yang baik. *puihpuih
mohon sangat jangan cuti ni berakhir dengan sia-sia.
hati lak dah macam meter kereta aku bila memikirkan result yg nak keluar tak lama lagi.
Moga-moga result aku baik.

okay lah.nak get ready sebab lepaas zohor akan balik Kajang.

Assalamualaikum

p/s : iman semalam aku nmpak mnusia macam kau.haha
okay bye

2 comments :

-ImanAzlan- said...

entah entah kau memang nmpak aku?

;)

Btw, aku xtahu mcmana nk contact kau, nah aku terpaksa komen kat sini,

HAPPY BIRTHDAY DORA!
Moga segala gala impian kau untuk jadi ibu misali akan diperkenankan.
Ameeennn
*aminkan la sekali!*

Sorry kalau silap tarikh, sbb seingat aku mmg harini.
Doakan aku skalik ye :)

Dora Zain said...

thanks iman :) hahah ko ada no aku lagi tak?

Amin! :)

hahha memang 5hb kan birthday aku, aku ingat kau lupa weh,hahah thanks buddy,

aku sentiasa doakan kau weh, :)