30 December 2010

Pelik tol..

Yeah, malaysia berjaya menundukkan keegoan Indonesia . 
Semalam aku tengok sekejaplah, itu pun tak focus sgt sebab aku tengah khusyuk buat benda lain, first-first tu cuak gak bila indon try nak goal nasib baik tak bolos. tapikan bukan benda ni yang aaku nak tekankan dalam blog aku ni,yang aku dok fikir nya, apa agaknya indon dok pikir kan la ni? kita baru menang yang aritu pun dorang dok kata kemenangan Malaysia disebabkan Malaysia gunakan dukun, haha narrow-minded gile, aku tahulah jati diri dorang kuat sangat tapi beragaklah nak cakap pun, ni isu dukun lak.. hahha . tah-tah dorang yang guna dukun.. Selain tu, isu pasal  sotong tu, semalam aku baca paper, kata sotong tu pilih indon as champion piala AFF Suzuki, mula-mula benda ni macam menarik perhatian aku tapi bila aku baca, nak tergelak lagi, la sotong tu dri indon kot memang lah dia pilih indon. lagipun buatpe nak percaya kat sotong tu, sotong tu bukan Allah, tengok malam tadi team Malaysia dah membuktikan yang telahan sotong tak hensem tu salah , Team kita dah buktikan yang setiap kemenangan tu bukan berdasarkan tilikan dri haiwan tapi dari semangat kesukanan, semangat cintakan negara, semangat profeional dan bertawakal yang wujud di antara pemain-pemain Malaysia, walaupun mereka menghadapi pelbagai rintangan macam hotel mereka kena kepung oleh penyokong fanatik indonlah, tah pape, jangan lah terlalu over, tengok sekarang apa jadi,  mereka dah kalah, sebelum ni dok kata ganyang Malaysia lah, padahal mereka tak sedar ke yang hampir kebanyakkan rakyat mereka mencari rezeki di negara kita, walaupun bukan semua yg bersikap macam mereka tapi mereka tak pikir ke disebabkan setitik nila je, hancur susu sebelanga, being rational lah it just a game,nothing more than that.. ah, sekarang ni aku nak tahu apa perkembangan sotong ajaib mereka tu, pengakhiran macam sotong paul ke? hahha tak salah utk mempunyai semangat cintakan negara tapi berpada-pada lah jangan sampai org lain yang sengsara dan menghancurkan hubungan baik sesama manusia.. 

Renung-renungkanlah
dan 
selamat beramal
CONGRAT MALAYSIA!!

1 comment :

wafaa said...

doraaa aku da tukar link blog aku .
nih yg baru wafaamahfodz.blogspot. tukar tau !