17 June 2011

tobat! janganlah kena lagi :(

malu malu malu damn! maluuuuuuu...
kejadian memalukan ini berlaku kat Seven E
ok ooh okay..

tdii aku keluar sat  cause nak hantar barang kat rumah member aku.
then aku lalu lah depan Seven E..
tiba-tiba aku rasa teringat sesangatlah teringin nak makan black forest cadbury au.
then aku drop kjp sambil memikirkan kelazatan choc tu.

masuk je dalam Seven E yang tersangat indah tu *indah ke?
mata aku terpandang satu artikel kat akhbar Metro tentang tarekat watever..
aku pun tarik je lah paper tu..
then directly g rak choc,
setelah aku membelai belai coc tu, 
aku pn pergi ke kaunter.
okay cashier tu pun mengscanlah paper and choc tu.

semuanya RM 7.
okay aku pun seluk poket aku.
sudden. aku rasa pelik.
kenapa poket aku kosong je ni!
OHHH MAIIIIIII..
duit takder dlm poket aku. mana pergi ni.

aduuuuiiii..
masa tu aku dah gelabah dah..
then baru aku teringat yang guna duit tu isi minyak kereta aku.
ok fine.
you're in trouble girl!!!
that time aku rasa malu yg teramat sgt sgt ( millions sgt)

yang si cashier tu pun mngusha aku semacam.
then dia pi kata takder duit ke.
ohh mai.. duit aku habislah gila..
dompet dah lah aku tak bawak..
 aku pn seluk lah poket jeans aku satu persatu...
smbil berdoa.

finally!!!!
Alhamdullilah!
syukur Ya Allah..
kau telah menyelamatkan hamba mu yang hina ni..
aku seluk seluk tgk ada ATM card!

yeahhh.. kbtln lak kat Seven E tu ad ATM machine..
aku pun suruh minah cashier yang kerek gila baban tu tggu jp.
aku pun withdraw RM50 * dah kering dah duit, aru nak saving.
masa tu aku rasa nak sujud syukur je.

then rashly aku pi kaunter then bayar lah.
bila aku bayar..
minah tu pulak yang banyak cekadak..
tanya ada duit kecik lak kat aku..
*berangin gila aku, macam tak leh kuarkan duit dari mesin dia

aku pun ckp lah 
"td kan saya takde duit then i draw, tu je yg i ada"
*smbil buat muka menyindir

minah cashier tu just diam.
maybe rasa malu kot.
entahlah.
dia pikir aku sengkek sangat ke.

hurmm slh aku gak,
ada dua keslahan aku
1. aku tak bawk dompet * mls
2. beli tanpa check duit * main ikut je nafsu sarakat aku ni
padan muka kau dora!

sumpah malu,
masa kena tu rasa nak seret muka je kat jalan tar tu..
sumpah lepas ni aku takkan main ambush je kedai.
mke sure check dulu duit sblm beli.

setelah bayar, 
aku rasa bslh *ptt ke?
aku pun minta maaf sbb myusahkan cashier tu
*baikkkknnnnyaaa sayaaa..

but aku takkan minta maaf sebb kelancangan mulut aku mnyindir dia.
sumpah aku taknak.
sbb dia kerek nak baban.

oh, lepas ni takkan aku ulangg lagi.
pertama dan terakhir.
maluuuuuu nyaa makkk

p/s : nasib baik cashier tu indian girl, camne kalau abg hensem! oh malu nya,  (-,-")

3 comments :

-ImanAzlan- said...

ahaha, macamana boleh ada kad bank tersesat dalam seluar kau ?

Aku selalu letak kad bank dalam dompet.
Kalau aku jadi cam kau, aku gadai jam aku la kot :/

Dora Zain said...

hahah aku kn careless sikit, suka letak brg merata2, aku terjumpa kad bank aku kat lam keta aku, tp aku plik cne leh termsuk lam poket. hah mybe masa tu aku tgah blur kot , tgah lapar. hah. sllunya lps ambik duit aku cmpk lam dshboard aku. ahha gilo ko, malu dorrr.. tergugat keayuan aku masa tu.

Dora Zain said...
This comment has been removed by the author.